De Boomgaard

De Philips Fruittuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. Het is een boomgaard van 12 hectare met appel-, peren- en pruimenbomen. We telen het fruit met respect voor de natuur. Nuttige insecten bestrijden de schadelijke.

Heb je altijd al willen weten hoe het telen van fruit in zijn werk gaat? Kom een kijkje nemen achter de (wind-)schermen. Bij de Philips Fruittuin is altijd iets te doen!

Rondleiding Klein

Rondleiding voor jong en oud

Geniet van de boomgaard op zijn allermooist! Ondertussen krijg je uitgebreide informatie over hoe de fruitteler zijn werk doet en wat er allemaal bij het telen van appels en peren komt kijken. 

De rondleiding is van april tot oktober te reserveren (minimaal 10 personen).

Wil je met je klas een rondleiding? Leer hoe appels, peren en pruimen groeien en wat voor beestjes er allemaal in de boomgaard leven. In september en begin oktober mag je zelfs een appeltje van de boom plukken.

Reserveren

Appelplukdagen

Plukdagen 2024

Op deze bijzondere dagen mag je zelf appels en peren plukken. Recht uit de boomgaard zijn deze echt het aller- allerlekkerst! Bij de prijs van de tickets zit een tas die volgeplukt mag worden. Deze tas ontvang je op locatie. Mocht je meer willen plukken, kun je een extra tas kopen op de dag zelf. Na het plukken kun je lekker smullen van een pannenkoek in het restaurant. De toegang is gratis voor kinderen onder de 8 jaar. 

De plukdagen vinden elk jaar plaats rond September. De definitieve data hangen af van hoe het groeiseizoen loopt. Houd deze pagina en onze social media in de gaten om op de hoogte te blijven!

 

Appelplukdagen Klein
 
Picknicken in De Boomgaardklein

Picknicken in de boomgaard

Vind je het ook zo heerlijk om te picknicken, maar eigenlijk net iets teveel gedoe? Wij regelen een geweldige locatie en een (h)eerlijke picknickmand! Graag vooraf reserveren via deproeftuin@philipsfruittuin.nl

Workshop snoeien

Altijd al willen weten hoe je je eigen appel- en perenboom in het gareel krijgt? Doe dan eens mee met onze snoeiworkshop. We beginnen de dag met koffie, thee en appeltaart. Natuurlijk krijg je eerst wat theorie en een praktijkdemonstratie. Na de stevige lunch is het tijd om zelf te gaan snoeien.  

Reserveren via: info@philipsfruittuin.nl

Workshop Snoeien Klein
Speurtocht Met Spellenparcours Klein

Speurtocht met spellenparcours

Ga zelf op onderzoek uit in de boomgaard en ontdek de natuur. Onderweg kom je leuke uitdagingen tegen, van touwtrekken tot leerzame spelletjes.