Informeren

Wandelen & Fietsen

De Philips Fruittuin ligt aan de Groene Corridor en vormt een landelijke verbinding van allure. Acht tot tien rijen eiken met daaronder een tapijt van boskruiden en bloemweiden met onder de eiken een kilometerslang en comfortabel fiets- en wandelpad. De Corridor is autoluw en dé recreatieve fietsverbinding met het Groene Woud, het grote groene gebied ten noordwesten van Eindhoven. De route start op het 18 Septemberplein in Eindhoven en loopt via het Philipsstadion, Strijp S en Strijp R richting Landelijk Strijp (Strijp G). Vervolgens gaat deze verder langs landgoed De Wielewaal, het Philips de Jongh wandelpark, de Internationale School Campus Eindhoven, de Philips Fruittuin, de Mispelhoef, de Oirschotse Heide en eindigt op de historische Markt in Oirschot. 

De Corridor maakt onderdeel uit van een wandel- en fietsroutenetwerk, goed voor honderden kilometers sportief plezier. Je stippelt zelf een mooie route uit via routes in Brabant of je haalt een routekaart bij Trefpunt Pit. 

Pit het gebouw

Pit (ontworpen door KAW/e architecten) staat voor presenteren, informeren, trakteren en is de toegangspoort van Eindhoven tot Landelijk Strijp en Nationaal Landschap Het Groene Woud. Met inspiratie over alles wat er te ontdekken en te doen is in de directe omgeving. Een plek waar informatie, educatie, recreatie en lekkers uit de streek samenkomen. Het gebouw wordt gebruikt voor presentaties, seminars, lezingen, exposities, cursussen en vergaderingen.

De uitdaging voor de architect was om een aantrekkelijk boerenerf te creëren in samenspel met de overige gebouwen en een herkenbare plek in het landschap. De bebouwing beschermt het plein tegen de wind. 

Strijp G

Strijp G is het groene noordwesten van Eindhoven, op de grens tussen stad en platteland. Vanaf Strijp S loop of fiets je, via een statige laan met platanen, zó de rust en ruimte in. Waar Strijp S het creatieve hart van Eindhoven is, een broedplaats voor design en cultuur met internationaal aanzien, is Strijp G de groene aanvulling daarop. Een rural én urban park van 1300 hectare. Met ruimte voor rust, bezinning en beweging. 

Het Groene Woud

Nationaal landschap Het Groene Woud, gelegen tussen Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch, is het beste te ontdekken vanuit de bezoekerscentra. Deze centra geven gebiedsinformatie en vormen ideale startpunten om het gebied te verkennen. De Philips Fruittuin is een van de acht bezoekerscentra (Groene Poorten) die toegang bieden tot Het Groene Woud. De Groene Poorten geven informatie over de activiteiten en de fiets- en wandelroutes in het gebied. Ze zijn bedoeld als ontmoetings- en rustpunt voor bezoekers, als startpunt voor diverse routes en als horecavoorziening. Ieder centrum is uniek en heeft een heel eigen verhaal. Bezoek ze allemaal, want vanuit de inspirerende thema's ontdek je telkens weer een andere, bijzondere kant van Het Groene Woud!

De Philips Fruittuin helpt je graag op pad!

 

 

Contact

Oirschotsedijk 14a
via rotonde Achtseweg Zuid
5651 GC, Eindhoven
Nederland
T: 040 - 262 14 53
info@philipsfruittuin.nl